Hvorfor??

Idag har vært en tung dag. Jeg er lei meg. De siste dagene har jeg vært på gråten. Det kan skje, mens jeg ser TV eller det kan skje mens jeg står og lager mat.

Hvorfor er jeg lei meg? Det undrer jeg ofte på. Jeg har en flott kjæreste, ting går ikke alltid like fint med oss. Men han er utrolig snill og til tider støttende. Når jeg sier til tider er det fordi han ofte ikke vet hva han skal si eller gjøre. Mange mener at det er ikke så nøye hva du sier, bare du sier noe. Ofte er nok det sant. Men når jeg får slengt i ansiktet "Men du har jo ingenting å være lei deg for" føler jeg en uendelig ensomhet. Jeg føler meg misforstått og krenket.

Depresjonen har dessverre, ofte ingenting å gjøre med hvordan livet mitt er. Jeg kan føle glede midt i det mørkeste, se lyset og føle håp. Men jeg kan også føle en uendelig bunn når alt er som lysest.

Det gir ingen mening for de rundt meg. Det er vanskelig å håndtere for min samboer. Det er ingen enn han som vet hvordan ting virkelig er. Hvor vanskelig det egentlig er, hvor dårlig jeg egentlig er. Og ikke engang han vet de dypeste tankene mine.

Jeg vet det nesten ikke selv heller. Jeg unngår å tenke på barndommen. På volden, på skrikingen. Jeg vil ikke huske. Jeg ønsker ikke å føle redselen. Nekter å godta minnene om den personen som sto meg nærest som svek meg. Som tråkket på meg, som banket meg da jeg lå nede.

Jeg tar på skjoldet allerede bare når jeg sitter her å skriver. Kjenner en sitring, en skjelving. Jeg velger det bort og erstatter med en nummenhet.

Vil jeg noen gang klare å tilgi? Vil jeg noen gang klare å se forbi det som skjedde? Legge alt dette bak meg?

Jeg vil alltid ha en bagasje. Vil alltid gå med en sekk på ryggen som et arr. Jeg vil aldri bli kvitt den, men jeg håper at jeg en dag snart, kan ta ut steinene som tynger ryggsekken. Erstatte steinene med fjær av erfaring.

~~Martine

#fortid #vold #psykisk #følelser #barndom #nåtid #tanker #depresjon #angst

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mitt Hjerte<3

Mitt Hjerte<3

26, Asker

Jeg er ei jente på 26år. Jeg sliter med angst og depresjon som følge av en trøblete barndom etterfulgt av et trøblete tenåringsliv. Og det har ikke blitt enklere av at jeg i tillegg har et sjeldent syndrom som b.l.a innebærer hjertefeil. Innerst inne er jeg en sprudlende jente med mye (dårlig) humor og jeg elsker å få andre til å le =)

Kategorier

Arkiv

hits